Dzień urodzin zobowiązuje. Zwłaszcza dzień trzydziestych urodzin. Dziś, poza ubóstwianym przeze mnie tortem bezowym z sezonowymi owocami, stawiam na lekką sałatkę z serem camembert i figą. 

 

Składniki (2 porcje):

 

– ser camembert – 120 g (małe opakowanie)
– 2 garści sałaty
– świeża figa 
– szynka parmeńska – 90 g (6 plastrów)
– truskawki – 70 g (garść)
– oliwa z oliwek – 10 g (łyżka)
– płatki migdałów – 10 g (łyżka)
– miód – 12 g (łyżeczka)
– ocet balsamiczny – 0,5 łyżeczki
 
Przygotowanie:

 

1. Pokrój składniki wg uznania.
2. Oliwę, ocet balsamiczny i miód wymieszaj, polej sałatkę.
3. Całość posyp płatkami migdałów.
 
Porcja: 390 kcal