W swojej pracy wielokrotnie spotkałam się ze zdziwieniem pacjentów (na szczęście pozytywnym), że jadłospis skomponowany przez dietetyka, może być nie tylko smaczny, ale przede wszystkim zawierający “normalne”, ogólnodostępne produkty.
Do tego wykorzystane w sposób, który zapobiega ich marnowaniu, bo np. w diecie uwzględniono tylko pół puszki tuńczyka czy pół kubka serka wiejskiego. Wszystkich pacjentów wyczulam też, że warzywa wyjadamy do zera. To znaczy, że jeśli mają zostać dwie rzodkiewki czy pół pomidora, zjadamy, nie wyrzucamy
Oczywiście w trakcie współpracy pamiętam o indywidualnych potrzebach, współistniejących chorobach, aktywności fizycznej. Dlatego pobierzcie plik z przykładowym jadłospisem na 4 dni. Zobaczcie, jak pracuję, jak wygląda skomponowane przeze mnie menu
MENU DO POBRANIA ↓↓↓
Darmowa dieta 1800 kcal