Faszerowana cukinia

Zielony, żółty, czerwony - kolorami na talerzu przywołuję wiosnę. Chyba wszyscy czekamy na pierwsze warzywa i owoce. Lekkie sałatki, koktajle, grillowane warzywa. Wiosno nadciągaj!
U mnie, w ramach przyciągania wiosny, faszerowana cukinia.

Składniki:

- mała cukinia
- mięso mielone - 150 g
- czosnek - ząbek
- kolorowe papryki
- koncentrat pomidorowy - łyżka
- olej - łyżka
- parmezan - 2 łyżki
- sól, pieprz, papryka w proszku, oregano

Przygotowanie:

  1. Na oleju podsmaż posiekany czosnek. Dodaj mięso mielone i smaż do zrumienienia.
  2. Dodaj koncentrat pomidorowy, posiekane papryczki i smaż przez chwilę.
  3. Całość dopraw.
  4. Wydrążone połówki cukinii napełnij farszem.
  5. Zapiekaj przez 25 minut w 170 st.
  6. Następnie posyp parmezanem i piecz jeszcze przez 5 minut.

Całość: 476 kcal

Copyright © 2020 odWAŻ się! - Poradnia dietetyczna | powered by getknow