Pizza na gotowym spodzie

Pizza, zwana również pieszczotliwie picculką, to dobro ogólnoświatowe. Cienkie, chrupiące ciasto, sos pomidorowy i dobrej jakości dodatki. Takie banalne, a takie dobre. Ale nie zawsze człowiek ma czas i ochotę na wyrabianie ciasta, dlatego dobrze mieć w zapasie gotowy spód. Do tego ulubione składniki, chwila w piekarniku i dobro gotowe.

Składniki:

- spód do pizzy - szt (140 g)
- keczup - łyżka
- koncentrat pomidorowy - łyżka
- mozzarella - 0,5 szt
- camembert - 30 g
- szynka parmeńska - 4 plastry
- kiełki
- oregano, bazylia, ulubione zioła

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj keczup, koncentrat pomidorowy i zioła.
  2. Spód od pizzy posmaruj sosem pomidorowym, nałóż kawałki serów i szynkę.
  3. Podgrzej w piekarniku lub na suchej patelni do momentu, aż ser się rozpuści.
  4. Posyp kiełkami.

Całość: 828 kcal

Copyright © 2020 odWAŻ się! - Poradnia dietetyczna | powered by getknow