Czekoladowa granola

Uwielbiam czekoladową granolę! Ale często znalezienie na sklepowych półkach takiej z prostym, dobrym składem, graniczy z cudem.
Dlatego postanowiłam sama ją przygotować. A trwa to dosłownie pół godziny. Łapcie przepis na domową czekoladową granolę.

Składniki:

- płatki owsiane - 150 g
- kakao - 1,5 łyżki
- migdały (lub inne dowolne orzechy i nasiona) - 75 g
- miód - 100 g
- olej - 20 g
- cynamon - łyżeczka
- czekolada gorzka - 3 kostki

Przygotowanie:

  1. Płatki owsiane, posiekane migdały, kakao, cynamon, olej i miód dokładnie wymieszaj.
  2. Rozłóż na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem.
  3. Piecz ok 15-20 minut w 180 st. góra-dół, mieszając w międzyczasie.
  4. Upieczoną granolę zostaw do ostygnięcia i na koniec wymieszaj z posiekaną czekoladą.

Całość: 1700 kcal

Copyright © 2020 odWAŻ się! - Poradnia dietetyczna | powered by getknow