Bruschetta z serem camembert i brzoskwinią

Sery mają to do siebie, że lubią się z owocami. Powiedziałabym nawet, że wręcz się uwielbiają! Dlatego dziś w ramach szybkiego lanczyku, wpadła bruschetta z serem camemebert i brzoskwinią. Wcześniej brzoskwinia dusiła się w maślano-miodowym sosie, więc wyobraźcie sobie, jak to połączenie smakowało!

Składniki:

- ciabatta - sztuka ok. 80 g
- brzoskwinia - sztuka
- ser camembert - 60 g (pół opakowania)
- masło - łyżeczka
- miód - łyżeczka

Przygotowanie:

  1. Pieczywo zgrillować lub upiec w tosterze.
  2. Brzoskwinię pokroić w ósemki.
  3. Na patelni rozgrzać masło z miodem, włożyć kawałki brzoskwini i dusić w sosie maślano-miodowym.
  4. Na pieczywo nałożyć kawałki sera i brzoskwini. Polać pozostałym z duszenia brzoskwini sosem.

Całość: 532 kcal

Copyright © 2020 odWAŻ się! - Poradnia dietetyczna | powered by getknow