Pieczona gruszka z serem camembert, orzechami włoskimi i miodem

Uwielbiam to połączenie - gruszka + ser pleśniowy + orzechy + miód. Dziś w formie pieczonej, ale równie wyśmienicie smakuje w formie sałatki. Idealnie sprawdzi się jako szybka, sylwestrowa przekąska. Goście będą zachwyceni. Smak pieczonej gruszki możecie podkręcić dodatkiem szynki parmeńskiej. Będzie total sztos!

Składniki:

- gruszka
- ser camembert lub dowolny pleśniowy - 25 g
- orzechy włoskie - łyżka
- miód - łyżka

Przygotowanie:

  1. Gruszkę umyj, przekrój na pół i wydrąż gniazda nasienne.
  2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż połówki gruszki.
  3. Nałóż kawałki sera, posiekane orzechy. Całość polej miodem.
  4. Piecz ok 20 minut 200 st. C.

Porcja: 325 kcal

Copyright © 2020 odWAŻ się! - Poradnia dietetyczna | powered by getknow