Ryż + mleko + mango = ryżanka z mango. Bardzo banalne, a jakże dobre połączenie! Propozycja na śniadanie lub przekąskę. Idealna dla tych, którzy łakną zdrowych słodkości.

 

 

Wymagania? Kilka prostych składników i 15 minut. Tyle w zupełności wystarczy, żeby przygotować ten zdrowy posiłek.
 
Składniki:
 
– płatki ryżowe – 50 g (5 łyżek)
– mleko lub napój roślinny – 250 ml (szklanka)
– mango – 150 g (1/2 szt)
– szczypta cynamonu
– nasiona chia – 5 g (łyżeczka)
 
Przygotowanie:
 
Płatki ugotuj na mleku z cynamonem. Mango pokrój w kostkę. Podawaj z ugotowaną ryżanką. Całość posyp nasionami chia. I włala! Ryżanka z mango gotowa! 🙂
 
Porcja – 430 kcal.