Sałatka z kurczakiem, kiełkami i parmezanem

Zachciało mi się dziś sałatki z kurczakiem. Takiej najprostszej - kurak + roszponka + sos miodowo-musztardowy. Do tego kiełki lucerny i włala! Kubki smakowe szczęśliwe.

Składniki:

- pierś z kurczaka - 150 g
- dowolna sałata, u mnie roszponka - 2 garści
- dowolne kiełki, u mnie z lucerny - łyżka
- oliwa z oliwek - 2 łyżki
- parmezan - 2 łyżki
- sok z cytryny - łyżka
- miód - łyżeczka

Przygotowanie:

  1. Kurczaka zamarynować w łyżce oliwy i ulubionych przyprawach, a następnie usmażyć.
  2. Z drugiej łyżki oliwy, miodu, soku z cytryny przygotować sos.
  3. Na umytej sałacie ułożyć kawałki kurczaka, posypać kiełkami, polać sosem, posypać parmezanem.

Całość: 469 kcal

Copyright © 2020 odWAŻ się! - Poradnia dietetyczna | powered by getknow