Tagliatelle z sosem warzywnym

Dania jednogarnkowe to zdecydowanie te moje ulubione. Warzywa, mięso, strączki, kasze, makaron, przyprawy - właściwie wszystko można wrzucić do jednego gara i niech się razem gotuje.
U mnie dziś tagliatelle z sosem warzywnym. Łapcie ultra szybki przepis.

Składniki (2 porcje):

- makaron tagliatelle (u mnie gniazdka) - 100 g
- pieczarka - 5 szt
- marchewka
- cebula - 0,5 szt
- olej rzepakowy - 2 łyżki
- koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
- jogurt naturalny - 2 łyżki
- serek naturalny - 2 łyżki
- bulion - szklanka
- parmezan - 2 łyżki

Przygotowanie:

  1. Cebulę posiekaj, podsmaż na oleju.
  2. Dodaj startą marchew i pokrojone w plastry pieczarki.
  3. Całość zagotuj, następnie dodaj koncentrat, serek wymieszany z jogurtem, dopraw i wymieszaj.
  4. Warzywa zalej bulionem i dodaj surowy makaron.
  5. Całość duś pod przykryciem ok. 10 minut.
  6. Gotowy makaron posyp parmezanem.

Porcja: 414 kcal

Copyright © 2020 odWAŻ się! - Poradnia dietetyczna | powered by getknow